Fluoroscencyjne wskazówki i oświetlenie UV
Moderator: 3G Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Fluoroscencyjne wskazówki i oświetlenie UV
nie będzie problemu
... dobrze bylo by miec przezroczyste wskazówki i tylko maznąć paseczek od dołu i tylko dac diodę UV i bylo by cudnie..zlikwidować górne światło.... nie wiem tylko jak wygląda sprawa ze skalowaniem później wskazówek .. czy trzeba je ustawiać do danych obrotów czy tylko sie zakłada i juz chodzi jak należy 
... dobrze bylo by miec przezroczyste wskazówki i tylko maznąć paseczek od dołu i tylko dac diodę UV i bylo by cudnie..zlikwidować górne światło.... nie wiem tylko jak wygląda sprawa ze skalowaniem później wskazówek .. czy trzeba je ustawiać do danych obrotów czy tylko sie zakłada i juz chodzi jak należy 
-

kaczor_oo - Posty: 2431
- Postawił piw: 2
- Otrzymał piw: 0
kaczor_oo napisał(a):nie wiem tylko jak wygląda sprawa ze skalowaniem później wskazówek .. czy trzeba je ustawiać do danych obrotów czy tylko sie zakłada i juz chodzi jak należy
W polifcie jest łatwo. W przedlifcie nie radzę się za to zabierać, bo bardzo ciężko jest z tym później dojść do ładu. Mi licznik do tej pory, do połowy skali zawyża, na środku jest idealnie a przy wyższych prędkościach zaniża...
kaczor_oo napisał(a):dobrze bylo by miec przezroczyste wskazówki i tylko maznąć paseczek od dołu i tylko dac diodę UV i bylo by cudnie.
Dokładnie, wygląda wspaniale
Tylko, że te diody UV nigdy nie wytrzymywały u mnie dłużej niż kilka tygodni
Chyba, że teraz już produkują lepsze 

Gość, kiedy umawiamy się na piwko?

-

Fuego3 - Supermoderator
- Postawił piw: 3
- Otrzymał piw: 10
- Auto: 2x Prelude3G BA4
- Silnik: B20A7 i B20A5
jimi napisał(a):pomalować białe paski na wskazówkach albo nawet całe wskazówki
co ty na to??
Ja pomalowałem sprayem tylko "patyczki" wskazówek (oprócz temp, bo się za późno kapnąłem ze taśmy nie przykleiłem
) nie wiem jak przedliftach ale w polifty cieżko je wepchnąć a później zmieścić w licznik. ale myślę ze chwila pomyślunku i można temu zaradzić.
Fuego3 napisał(a):Tylko, że te diody UV nigdy nie wytrzymywały u mnie dłużej niż kilka tygodniChyba, że teraz już produkują lepsze
20kkm i UV u mnie nadal świecą
![Kwadratowy :]](http://prelude3web.com/forum/images/smilies/splash.gif)
-

szef_ff - Posty: 738
- Postawił piw: 0
- Auto: Madzia 626
- Silnik: jest
Proste to jest, wykręcasz zegary, zdejmujesz przeźroczysty plastik, następnie potrzebne ci będą powiedzmy 4 kartki A4 które tniesz sobie, i podkładasz dookoła wszystkich wskazówek, i malujesz pędzelkiem wskazówki
Jak będziesz miał zegary na wierzchu to możesz pokusić sie o coś takiego
Potrzebna ci będzie lutownica 4 czerwone diody, jakieś kabelki i trochę wyobraźni
I proszę jak ładnie kiedyś świeciło w mojej preludzie

A żeby zrobić czerwony samochodzik będzie ci potrzebna 1 mała czerwona dioda i lutownica
A tak na prawdę to nie polecam podświetleń na diody, bo tak jak ktoś mówił ze e diody nie pasują dobrze w ramki, i często było u mnie, ze albo diody sie wypalały, albo źle łączyły, i było rozbieranie raz na miesiąc żeby wymienić 1 diodę...
Pozdrawiam
Jak będziesz miał zegary na wierzchu to możesz pokusić sie o coś takiego
Potrzebna ci będzie lutownica 4 czerwone diody, jakieś kabelki i trochę wyobraźni
I proszę jak ładnie kiedyś świeciło w mojej preludzie

A żeby zrobić czerwony samochodzik będzie ci potrzebna 1 mała czerwona dioda i lutownica
A tak na prawdę to nie polecam podświetleń na diody, bo tak jak ktoś mówił ze e diody nie pasują dobrze w ramki, i często było u mnie, ze albo diody sie wypalały, albo źle łączyły, i było rozbieranie raz na miesiąc żeby wymienić 1 diodę...
Pozdrawiam
-

MrCk - Posty: 537
MrCk napisał(a):proszę jak ładnie kiedyś świeciło w mojej preludzie
oglądałem, oglądałem
kurcze, kilku już ma takie liczniki, a jakoś nie zauważyłem informacji, że są mało trwałe...
dla mnie nie jest problemem rozbebeszyć zegary, czy w ogóle wszystko rozbebeszyć
naczytałem się o problemach ze wskazówkami, dlatego podchodzę do tematu ostrożnie
dzięki za rady, dzisiaj przychodzą diody, będę kombinował

/jimi
-

jimi - Posty: 46
- Auto: IIIgen
- Silnik: 2.2 VTEC
jimi, podasz nazwę tej farby do której dawałeś link?
Albo jakieś hasło pod którym szukać takiej farby
Z góry dzięki
Albo jakieś hasło pod którym szukać takiej farby
Z góry dzięki

- Igor
- Auto: Civic VIg
- Silnik: D15Z6
odświeżcie zdjęcia. pozdrawiam
KUPIE
podłokietnik
owiewki na szyby
podłokietnik
owiewki na szyby
- julonafajt
- Postawił piw: 2
- Auto: prelude 3g
- Silnik: b20a9
julonafajt napisał(a):odświeżcie zdjęcia. pozdrawiam
A po co, skoro i tak jest rzeczą oczywista, ze lepiej podświetlić wszystko od wewnątrz.

Gość, kiedy umawiamy się na piwko?

-

Fuego3 - Supermoderator
- Postawił piw: 3
- Otrzymał piw: 10
- Auto: 2x Prelude3G BA4
- Silnik: B20A7 i B20A5
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Projekty i ich rezultaty