porady
Moderator: 3G Moderator
• Strona 1 z 1
porady
Witam! Jestem na etapie kupywania prelude 3g. Powiedzcie mi jaki silnik najlepiej współpracuje z gazem? Co wybrać? Te na 2 gaźnikach są czegoś warte?
KUPIE
podłokietnik
owiewki na szyby
podłokietnik
owiewki na szyby
- julonafajt
- Postawił piw: 2
- Otrzymał piw: 0
- Auto: prelude 3g
- Silnik: b20a9
Re: porady
nie, te na dwoch gaznikach są gówno warte, nie kupowac ich, tylko 16V... bo 16V jest bożyszczem wsrod p3g .... ;/
Jak silnik jest zdrowy i dobry to z gazem bedzie wspolpracowal... niezaleznie czy to 12V czy 16V .... jak chcesz gaz to kup p3g z gazem... na jezdzie testowej okreslisz czy dobrze wspolpracuje..
Jak silnik jest zdrowy i dobry to z gazem bedzie wspolpracowal... niezaleznie czy to 12V czy 16V .... jak chcesz gaz to kup p3g z gazem... na jezdzie testowej okreslisz czy dobrze wspolpracuje..
Biała Honda, właśnie ją mam!! Biała Honda, szybsza niż wygląda!!
-

Mlodyrychu - Posty: 4651
- Otrzymał piw: 2
- Auto: Prelude 3gen
- Silnik: B20A9
ogólnie oba silniki lubią gaz, miałem w 12V, w 16V i byłem zadowolony, wszystko zależy jak trafisz z kupnem, jaki jest stan silnika, jak jest założona instalacja itd. ja osobiście bym szukał szesnastki, bo jest mniej problemowy...
czy dobrze przemyślałeś kupno P3G? są to auta wymagające zwiększonych nakładów finansowych, ze względu na to, że nie są to już młode auta, jest ich mało z niektórymi częściami jest problem co nie oznacza, że nie da się ich kupić, ale na pewno nie w każdym sklepie, niektóre trzeba regenerować, inne sprowadzać lub szukać używanej, druga sprawa to problem korozji...jeśli jednak nie przeraża Cie to co napisałem i jesteś przygotowany na to wyzwanie to jak najbardziej polecam bo frajda z jazdy jest wielka
czy dobrze przemyślałeś kupno P3G? są to auta wymagające zwiększonych nakładów finansowych, ze względu na to, że nie są to już młode auta, jest ich mało z niektórymi częściami jest problem co nie oznacza, że nie da się ich kupić, ale na pewno nie w każdym sklepie, niektóre trzeba regenerować, inne sprowadzać lub szukać używanej, druga sprawa to problem korozji...jeśli jednak nie przeraża Cie to co napisałem i jesteś przygotowany na to wyzwanie to jak najbardziej polecam bo frajda z jazdy jest wielka

Nawet Rutkowski krzyczal "gleba!!"
- 40/-40
- 40/-40-

Domel - Posty: 716
- Otrzymał piw: 6
- Auto: BA4 EX
- Silnik: B20A5
Ja dziś wiem,że bez 10 tysi preli nie szukam.
Ale mój pierwszy EX kosztował2,5 koła, nie miał korozji, zero elektryki poza szybrem, ale za to 4ws... ito był dobry wstęp.
Wspominam go do dziś.
Moim zdaniem - lepszy zdrowy EX za 4 koła niż 16 V do wkładu za 3.
Ale mój pierwszy EX kosztował2,5 koła, nie miał korozji, zero elektryki poza szybrem, ale za to 4ws... ito był dobry wstęp.
Wspominam go do dziś.
-

nikolai66 - Posty: 508
- Postawił piw: 3
- Auto: BA4, BA2 , AAB.
- Silnik: A1,A5,ET,(E12GV)
nikolai66 napisał(a):Ja dziś wiem,że bez 10 tysi preli nie szukam.
Wspominam go do dziś.
no to masz ładnego taniego EX-a skoro 16tka na wypasie nie nadaje sie
http://allegro.pl/ladna-honda-prelude-2 ... 77352.html
bedzie chłopaczek płakał jak bedą te gazniki mu co chwila krew psuły...-golasek aż miło popatrzec ,ale nagość podobno jest piękna
posiadam części do III gen 787 426 651
-

plewis - Posty: 2559
- Postawił piw: 1
- Otrzymał piw: 1
- Auto: Prelude BA4
- Silnik: H22A
- Ostrzeżenia: 1
nikolai66 napisał(a):Moim zdaniem - lepszy zdrowy EX za 4 koła niż 16 V do wkładu za 3.
oczywiście, że tak. To, co jest moim zdaniem najważniejsze w tych autach to zdrowa, prosta i sztywna buda. Jak się ma dobrą bazę, to silnik zawsze można przełożyć jak dla kogoś EX będzie za słaby.
Mam "MADE IN JAPAN" za parę papierów, kilka bajerów by zginać frajerów 

-

Piter - Supermoderator
- Postawił piw: 7
- Otrzymał piw: 9
- Auto: Prelude 2.0i-16EX
- Silnik: B20A1 Gold Top w/PH3
Piter napisał(a):nikolai66 napisał(a):Moim zdaniem - lepszy zdrowy EX za 4 koła niż 16 V do wkładu za 3.
oczywiście, że tak. To, co jest moim zdaniem najważniejsze w tych autach to zdrowa, prosta i sztywna buda. Jak się ma dobrą bazę, to silnik zawsze można przełożyć jak dla kogoś EX będzie za słaby.
tiak tiak-silnik,elektryke,heble itp,itd... końńńńca nie widac nie widac nie wiedaccccc

-

wszystko zależy od tego czego szukasz. czy ma to być auto na lata, w które chcesz włożyć trochę(dużo) pieniędzy, czy raczej fajne ekonomiczne auto za parę groszy, które zjeździsz w rok czy dwa i na złom.jak pierwsza opcja, to liczy się tylko buda- nic więcej, bo wszystko można dokupić i założyć. jeśli druga, to szukaj raczej zdrowego silnika, od razu z gazem.jeśli ma byc gaz to raczej 16v. zagazować dobrze 12v jest trudno. ogólnie 12v jest bardziej awaryjny i słabszy, za to z reguły dużo tańszy w zakupie.
PROSTE SĄ DLA SZYBKICH SAMOCHODÓW, ZAKRĘTY DLA SZYBKICH KIEROWCÓW
697 524 354- DUŻO GRATÓW DO P3G + SERWIS-SWAPY ELEKTRONIKA MECHANIKA
jeżeli jedna osoba ma urojenia to nazywamy ją wariatem. jeżeli wiele osób ma urojenia, nazywamy to religią.
697 524 354- DUŻO GRATÓW DO P3G + SERWIS-SWAPY ELEKTRONIKA MECHANIKA
jeżeli jedna osoba ma urojenia to nazywamy ją wariatem. jeżeli wiele osób ma urojenia, nazywamy to religią.
-

gywer - Posty: 2683
- Postawił piw: 3
- Otrzymał piw: 4
- Auto: 2x p3g 2x aw11 laguna II shuttle
- Silnik: b20a3 16v, b20a7, 4age,f20b8
gywer napisał(a):wszystko zależy od tego czego szukasz. czy ma to być auto na lata, w które chcesz włożyć trochę(dużo) pieniędzy, czy raczej fajne ekonomiczne auto za parę groszy, które zjeździsz w rok czy dwa i na złom.jak pierwsza opcja, to liczy się tylko buda- nic więcej, bo wszystko można dokupić i założyć. jeśli druga, to szukaj raczej zdrowego silnika, od razu z gazem.jeśli ma byc gaz to raczej 16v. zagazować dobrze 12v jest trudno. ogólnie 12v jest bardziej awaryjny i słabszy, za to z reguły dużo tańszy w zakupie.
nooo cioo Tyyyy? tak tiak-silnik,elektryke,heble itp,itd... końńńńca nie widac nie widac nie wiedaccccc

buuahahahaha

-

Piter - Supermoderator
całkowicie zapomniałem o tym poście za co bardzo przepraszam. Jestem już po zakupach i w garażu stoi piękna czarna bestia a co najważniejsze ze zrobioną blachą. Oczywiście na wielopunktowym wtrysku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
KUPIE
podłokietnik
owiewki na szyby
podłokietnik
owiewki na szyby
- julonafajt
- Auto: prelude 3g
- Silnik: b20a9
julonafajt napisał(a):całkowicie zapomniałem o tym poście za co bardzo przepraszam. Jestem już po zakupach i w garażu stoi piękna czarna bestia a co najważniejsze ze zrobioną blachą. Pozdrawiam oczywiście na wielopunktowym wtrysku
edytuj posty i załóż galerie-zgodnie z regulaminem i opisem...
-

Piter napisał(a):gywer napisał(a):
wszystko zależy od tego czego szukasz. czy ma to być auto na lata, w które chcesz włożyć trochę(dużo) pieniędzy, czy raczej fajne ekonomiczne auto za parę groszy, które zjeździsz w rok czy dwa i na złom.jak pierwsza opcja, to liczy się tylko buda- nic więcej, bo wszystko można dokupić i założyć. jeśli druga, to szukaj raczej zdrowego silnika, od razu z gazem.jeśli ma byc gaz to raczej 16v. zagazować dobrze 12v jest trudno. ogólnie 12v jest bardziej awaryjny i słabszy, za to z reguły dużo tańszy w zakupie.
nooo cioo Tyyyy? tak tiak-silnik,elektryke,heble itp,itd... końńńńca nie widac nie widac nie wiedaccccc
buuahahahaha
Myślę, że gywerowi chodziło o coś trochę innego i całkowicie się z nim zgadzam. Chodzi o to, że jak buda jest zdrowa to całą resztę można naprawić/zamontować/wymienić jak klocki lego - na zasadzie wyjął stare, włożył nowe. Natomiast jeżeli buda jest już w niezbyt dobrym stanie to już będzie mniejsza lub większa rzeźba. Pewnie, że można pospawać, poszpachlować i może - jak dobry blacharz/lakiernik będzie to robił - to trudno będzie odróżnić od oryginału, ale już będzie rzeźbione i daleko będzie temu do fabryki.
-

szwagier - Posty: 183
- Otrzymał piw: 3
- Auto: Prelude 4WS 2.0 EX '91
- Silnik: B30A3 ==> ...
szwagier napisał(a):Piter napisał(a):gywer napisał(a):(...)
Myślę, że gywerowi chodziło o coś trochę innego i całkowicie się z nim zgadzam.
eh
Gywer dobrze wiedział czemu napisałem to, co napisałem - biorąc pod uwagę, że parę postów wstecz napisałem to samo co Gywer 

-

Piter - Supermoderator
• Strona 1 z 1