H22 - swap
Moderator: 3G Moderator
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: H22 - swap
mlodyrychu napisał(a):plewisku to tak jakbys ty rozdawal czesci za darmo forumowiczomtakie moje zdanie... nie masz sie co pieklić
ja nie chce czesci za darmo tylko wiedzy troche ..,ale okej.. nikt nie chce pomóc to nie... za siano to ja już powiedziałem... moge na miejscu zapłacic i w ogóle... ale chce to sam zrobic.. i mysle ,ze nie jeden by chciał sie za to zabrac... ale elektryka to czarna magia.. ale dla chcącego....
-co na to MŁODY???? pomoże coś czy nie ma nic za darmo...????

Ostatnio edytowano 2010-03-14, 13:08 przez plewis, łącznie edytowano 3 razy
posiadam części do III gen 787 426 651
-

plewis - Posty: 2559
- Postawił piw: 1
- Otrzymał piw: 1
- Auto: Prelude BA4
- Silnik: H22A
- Ostrzeżenia: 1
plewis napisał(a):-co na to MŁODY???? pomoże coś czy nie ma nic za darmo...????
zadzwoń do niego to się dowiesz

-

cisek33 - Posty: 4668
- Otrzymał piw: 0
- Auto: Accord Aerodeck
- Silnik: F22B5
....mlodyrychu napisał(a):plewisku to tak jakbys ty rozdawal czesci za darmo forumowiczomtakie moje zdanie... nie masz sie co pieklić
ale mnie rozbawiłeś...
heh to jak kogoś poprosze o pomoc typu jak to podpiąć albo wymontowac to mam płacić...
hahhahha ...taka mała uwaga bo mnie to rozbawiło... 
-

darek z ina - Posty: 507
- Postawił piw: 0
darek z ina napisał(a):mlodyrychu napisał/a:
plewisku to tak jakbys ty rozdawal czesci za darmo forumowiczomtakie moje zdanie... nie masz sie co pieklić
....![]()
ale mnie rozbawiłeś...
![]()
heh to jak kogoś poprosze o pomoc typu jak to podpiąć albo wymontowac to mam płacić...
płacić nie musisz ,ale ten ktoś tez nie musi ci powiedzieć
Mlody jako 1 w polsce zrobił z Picem swap na H22A i on z tego żyje , mi paru rad udzielił ,ale nie dotyczyły elektryki bo ja sie tego dziadostwa nie tykałem 
-

pewnie że nie musi powiedzieć.....jego sprawa.... heh mnie rozbawił ten tekst....i tyle... 

-

młody żyje ze sprzedaży części a nie z tego to jest jago poboczne zajęcie , co sie tyczy pomagania młodyrychu to przypomnij sobie ile razy ktoś ci pomógł na forum , dasz rade ogarnąć to, bo ja nie i wiele razy też podpowiadałem co nie którym żeby zrobili to tak a nie inaczej. Taka jest istota forum a przecież nie zbieram informacji po to, żeby młodemu robić konkurencje tylko po to żeby zrobić to samemu aby potem mieć z tego większą satysfakcje
Gdzie znalazłeś swoją Preludkę " za sałatą "
-

skate331 - Posty: 1091
- Auto: Rzeźnik
- Silnik: H22A JDM
nikt nie chce pomóc toja postanowiłem (wkurrr...) sie jest błąd w tłumaczeniu VOLKS ,bo
"Cewka zapłonowa
3 gen Prelude ma zewnątrzną cewką zapłonową umieszczoną na kielichu amortyzatora w pobliżu głównego złacza instalacji.
Są tam dwa konektory – różowy i szary. Oba mają podobne przewody. Niebieski i czarno-żółty. Usuń te konektory nie będą już potrzebne. "
jest błąd nie różowy konektor tylko różne konektory chyba miało byc...

"Cewka zapłonowa
3 gen Prelude ma zewnątrzną cewką zapłonową umieszczoną na kielichu amortyzatora w pobliżu głównego złacza instalacji.
Są tam dwa konektory – różowy i szary. Oba mają podobne przewody. Niebieski i czarno-żółty. Usuń te konektory nie będą już potrzebne. "
jest błąd nie różowy konektor tylko różne konektory chyba miało byc...

-

darek z ina napisał(a):mlodyrychu napisał/a:
plewisku to tak jakbys ty rozdawal czesci za darmo forumowiczomtakie moje zdanie... nie masz sie co pieklić
....![]()
ale mnie rozbawiłeś...
![]()
a jak jedziesz do mechanika to Ci powie co jest grane z Twoim autem nie tak? NIE !! bo jesli Ci powie to sobie to sam zrobisz i on nie zarobi ! Nie wiem co Cie bawi w tym co napisalem.
Mlody jesli bedzie chcial powiedziec to powie, jesli nie to nie - bo w koncu to jest jego fach. Gdyby napisal tutorial o swapie na h22a to kazdy by to robil sam. Nie chce zeby bylo ze mysle o Mlodym zle, bo tak nie jest, ale kazdy ceni swoja wiedze.
Tez moglbym kazdemu ktoremu zakladam alarm, radio, glosniki czy robie inne rzeczy przy aucie, powiedziec jak co podpiac, ale wtedy przeciez bym nie zarobil - to chyba jasne?
skate331 napisał(a):młodyrychu to przypomnij sobie ile razy ktoś ci pomógł na forum , dasz rade ogarnąć to, bo ja nie i wiele razy też podpowiadałem co nie którym żeby zrobili to tak a nie inaczej.
forum nie raz mi pomoglo, ja tez nie raz pomoglem, lecz dzialam przy aucie hobbystycznie a nie zarobkowo - a to spora roznica.
Sorry ale mysle ze Mlody i Picu posiadaja ogromna wiedze na ten temat, byli pionierami w tej dziedzinie w Polsce, doszli do tego sami, wiec moga powiedziec zebys sobie tez pomyslal i podzialal - w koncu oni tez dochodzili do tego sami, wiec sie da

Biała Honda, właśnie ją mam!! Biała Honda, szybsza niż wygląda!!
-

Mlodyrychu - Posty: 4651
- Postawił piw: 2
- Otrzymał piw: 2
- Auto: Prelude 3gen
- Silnik: B20A9
Myslę, że również pomocy możan szukać za granicami strefy polskich stron internetowych 

Części 6 0 4 5 5 4 0 1 2 Honda -> ホンダ Prelude -> プレリュード
-

cegielka111 - Posty: 4614
- Postawił piw: 3
cegielka111 napisał(a):Myslę, że również pomocy możan szukać za granicami strefy polskich stron internetowych
-

szczerze mówiąc to sracie barszczem. Nie uważam, iż sama obecność danej osoby na forum obliguje ją do dzielenia się swoim know-how. Oczywiście - miło jest, jak ktoś komuś pomaga, ale nie ma takiego obowiązku. Jest to tylko dobra i nieprzymuszona wola danej osoby. I tyle.
Mam "MADE IN JAPAN" za parę papierów, kilka bajerów by zginać frajerów 

-

Piter - Supermoderator
- Postawił piw: 7
- Otrzymał piw: 9
- Auto: Prelude 2.0i-16EX
- Silnik: B20A1 Gold Top w/PH3
Młodyrychu wiem ,że mnie zlinczują ale co ty k...
piszesz, czy ja przy swoim aucie robie zarobkowo ?? sory chłopaki że bluzgnełem sobie ale nie rozumie co Młodyrychu pisze do mnie jak moge przy własnym aucie robić zarobkowo
powiem tak ja jestem uparty i przy schematach będe siedział ok tygodnia i zrobie sobie tą wiązke tak samo jest z mocowaniami jak sie chce to sie to zrobi , ja już sie stęskniłem za moim autkiem .Czy jak bym to robił zarobkowo to robił bym wszystko tak dokładnie ?? waliło by mnie czy nad bakiem jest zabezpieczona blacha, czy bak jest zabezpieczony czy belka wzmacniająca nie jest pogięta. To auto robie dla siebie i wiem że moja prela była po dzwonie takim, że mało co można to sobie wyobrazić. Nawet Gywer mi proponował, żebym jakąś dobrą bude sobie sprowadził i dopiero wsadzał ten silnik to jest moja niunia i jej nie oddam tyle. Co sie tyczy pomagania to i tak wszystko jest napisane, to co za wielką tajemnice miał by Młody żeby nie pomóc ?? będzie chciał pomoże nie będzie chciał to nie pomoże i tyle , kończe bo i tak warna dostane 
piszesz, czy ja przy swoim aucie robie zarobkowo ?? sory chłopaki że bluzgnełem sobie ale nie rozumie co Młodyrychu pisze do mnie jak moge przy własnym aucie robić zarobkowo
powiem tak ja jestem uparty i przy schematach będe siedział ok tygodnia i zrobie sobie tą wiązke tak samo jest z mocowaniami jak sie chce to sie to zrobi , ja już sie stęskniłem za moim autkiem .Czy jak bym to robił zarobkowo to robił bym wszystko tak dokładnie ?? waliło by mnie czy nad bakiem jest zabezpieczona blacha, czy bak jest zabezpieczony czy belka wzmacniająca nie jest pogięta. To auto robie dla siebie i wiem że moja prela była po dzwonie takim, że mało co można to sobie wyobrazić. Nawet Gywer mi proponował, żebym jakąś dobrą bude sobie sprowadził i dopiero wsadzał ten silnik to jest moja niunia i jej nie oddam tyle. Co sie tyczy pomagania to i tak wszystko jest napisane, to co za wielką tajemnice miał by Młody żeby nie pomóc ?? będzie chciał pomoże nie będzie chciał to nie pomoże i tyle , kończe bo i tak warna dostane 
Ostatnio edytowano 1970-01-01, 01:00 przez skate331, łącznie edytowano 1 raz
-

młodyrychu...znowu mnie rozbawiłeś....
o co ci chodzi bo nie ogarniam...
sprawa jest jasna chce to powie jak nie to nie.... i tyle ...
po co dorabianie do tego jakiś.. filozofii... 
po co dorabianie do tego jakiś.. filozofii... 
-

ale robicie śmietnik w tym temacie
a ile razy mam Wam powtarzać? dzwońcie do miszcza
myślicie ,że on nie ma co robić tylko na forum siedzieć i czytać te bzdety
a jak nie to schematy w dłoń i do roboty 
a ile razy mam Wam powtarzać? dzwońcie do miszcza
myślicie ,że on nie ma co robić tylko na forum siedzieć i czytać te bzdety
a jak nie to schematy w dłoń i do roboty 
-

ja proponuje moderatorom przenieść posty które są począdkiem kłutni do kosza i zamknąć temat bo nie ukrywając jest to ważny temat dla nas wszystkich 

-

czyżby???mlodyrychu napisał(a):doszli do tego sami
-

skate331 napisał(a):Młodyrychu wiem ,że mnie zlinczują ale co ty (będzie ban!) piszesz, czy ja przy swoim aucie robie zarobkowo ??
nie Ty, tylko Mlody !! caly czas o nim piszemy to dlaczego nagle mialbym pisac o Tobie?
darek z ina napisał(a):młodyrychu...znowu mnie rozbawiłeś....![]()
no i wlasnie o to mi chodzi... , w takim razie Twoje myslenie bawi Cie tak samo
plewis napisał(a):mlodyrychu napisał/a:
doszli do tego sami
czyżby???
no jesli nie to gdzies to znalezli, wiec ty tez mozesz poszukac
ludzie prosze was, czytajcie ze zrozumieniem
-

no jesli nie to gdzies to znalezli, wiec ty tez mozesz poszukac
tak bedzie najlepiej ...,bo na forum to tylko o pierdołach mozna popisac,a jak co do czego przychodzi to zasada jest wtedy stosowana..."umiesz liczyc licz na siebie"
-

plewis napisał(a):tak bedzie najlepiej ...,bo na forum to tylko o pierdołach mozna popisac,a jak co do czego przychodzi to zasada jest wtedy stosowana..."umiesz liczyc licz na siebie"
plewis, jakbym ogarnial temat to bym ci pomogl, nie pisz takich bzdetow bo sam wiesz ze tak nie jest. Jesli tak myslisz o forum to sorry, ale nie wiem po co tu jestes...

-

niestety muszę się zgodzić z Młodymrysiem. informacja w dzisiejszych czasach jest towarem handlowym, nieraz dużo cenniejszym od przedmiotów. jak Młody ma na coś patent, wymyślił sposób, poświęcił czas i pieniądze(bo przecież czas to pieniądz) na rozwiązanie problemu takiego czy innego to normalne że ta inwestycja, jak każda inna powinna się zwrócić i zarobić. więc nie widzę powodu żeby ktoś swoje pieniądze rozdawał za darmo. sam często pomagam forumowiczom, ale mam swoje sekrety których nie ujawniam, ponieważ dojście do pewnych rozwiązań wymagało sporo zachodu. poza tym, jako jeden z niewielu na forum uważam że jak ktoś się na czymś nie zna to nie powinien tego robić. i choć sam jestem mechanikiem to np. kwestię geometrii zawieszenia wolę powierzyć Wojtkowi bo On robi to częściej i lepiej.
PROSTE SĄ DLA SZYBKICH SAMOCHODÓW, ZAKRĘTY DLA SZYBKICH KIEROWCÓW
697 524 354- DUŻO GRATÓW DO P3G + SERWIS-SWAPY ELEKTRONIKA MECHANIKA
jeżeli jedna osoba ma urojenia to nazywamy ją wariatem. jeżeli wiele osób ma urojenia, nazywamy to religią.
jeżeli jedna osoba ma urojenia to nazywamy ją wariatem. jeżeli wiele osób ma urojenia, nazywamy to religią.
-

gywer - Posty: 2683
- Otrzymał piw: 4
- Auto: 2x p3g 2x aw11 laguna II shuttle
- Silnik: b20a3 16v, b20a7, 4age,f20b8
to po co jest ten temat.. po co jest temat przekażnika pompy paliwa... po co jest duzo innych tematów na forum skoro za wszystko kase ktoś chce...
dla mnie to jest bez sensu... na PTP jest wieksza pomoc w tych sprawach jak na 3web-kazdy mówi zle o PTP ale pomoc jest tam większa niz tutaj u "swoich" wiec coś tu nie gra... lepiej sprzedawac przekazniki od pompy paliwa... lepiej jest kupowac wiązki ... w ogóle forum robi sie jak jakiś pole bitwy.. zamiast sobie pomagac... prosze spojrzec w tym temacie co jest napisane... Volks sam ogarnął.. stracił czas... i nie chce za to NIC wiec co to za bzdury piszecie ,ze jak ktoś stracił czas to musi sie to zwrócic?? to jest FORUM nie skupowisko ludzi mające na mysli tylko zarobek...

dla mnie to jest bez sensu... na PTP jest wieksza pomoc w tych sprawach jak na 3web-kazdy mówi zle o PTP ale pomoc jest tam większa niz tutaj u "swoich" wiec coś tu nie gra... lepiej sprzedawac przekazniki od pompy paliwa... lepiej jest kupowac wiązki ... w ogóle forum robi sie jak jakiś pole bitwy.. zamiast sobie pomagac... prosze spojrzec w tym temacie co jest napisane... Volks sam ogarnął.. stracił czas... i nie chce za to NIC wiec co to za bzdury piszecie ,ze jak ktoś stracił czas to musi sie to zwrócic?? to jest FORUM nie skupowisko ludzi mające na mysli tylko zarobek...

-

plewis napisał(a):to po co jest ten temat.. po co jest temat przekażnika pompy paliwa... po co jest duzo innych tematów na forum skoro za wszystko kase ktoś chce...dla mnie to jest bez sensu... na PTP jest wieksza pomoc w tych sprawach jak na 3web-kazdy mówi zle o PTP ale pomoc jest tam większa niz tutaj u "swoich" wiec coś tu nie gra... lepiej sprzedawac przekazniki od pompy paliwa... lepiej jest kupowac wiązki ... w ogóle forum robi sie jak jakiś pole bitwy.. zamiast sobie pomagac... prosze spojrzec w tym temacie co jest napisane... Volks sam ogarnął.. stracił czas... i nie chce za to NIC wiec co to za bzdury piszecie ,ze jak ktoś stracił czas to musi sie to zwrócic?? to jest FORUM nie skupowisko ludzi mające na mysli tylko zarobek...
![]()
![]()
amen. plewis masz za to bro

ludzie sprzedajacy auta z silnikami V + gaz, powinni dopisywac USZKODZONE!!!
- mlody.luki
plewis napisał(a):to jest FORUM nie skupowisko ludzi mające na mysli tylko zarobek...![]()
![]()
nie tylko zarobek. dobrze wiesz że jak mogę to pomogę. ale tak jak Ty musisz zarobić na auto na części, i potem z tych części musi Ci się inwestycja zwrócić, tak ktoś kto przeciera szlak zamiast zarabiać na wymianach oleju musi mieć zwrot poniesionych kosztów. to aż tak trudne do ogarnięcia???
i nie myślę że nikt nie pomaga na p3w. na 95%problemów znajdziesz tu radę.
i skończmy temat bo Michała pewnie już boki bolą ze śmiechu

PROSTE SĄ DLA SZYBKICH SAMOCHODÓW, ZAKRĘTY DLA SZYBKICH KIEROWCÓW
-

gywer - Posty: 2683
- Otrzymał piw: 4
- Auto: 2x p3g 2x aw11 laguna II shuttle
- Silnik: b20a3 16v, b20a7, 4age,f20b8
Zejdźcie z Młodegorycha bo ma chłopak rację. Gywer i Piter napisali już co trzeba w temacie więc dalsza dyskusja jest bez sensu.
Jeśli się posiada wiedzę to można ale nie trzeba się z nią dzielić. Jeśli ktoś tego nie rozumie to powienien w końcu spróbować osiągnąć coś w życiu samemu albo po prostu wydorośleć...
Młody to spoko kolega, który zawsze chętnie pomoże ale nie oczekujcie od tego zapracowanego człowieka, że będzie ślęczał codzie na forum w oczekiwaniu, że trzeba będzie komuś pomóc w swapie. No sorry
Jeśli się posiada wiedzę to można ale nie trzeba się z nią dzielić. Jeśli ktoś tego nie rozumie to powienien w końcu spróbować osiągnąć coś w życiu samemu albo po prostu wydorośleć...
Młody to spoko kolega, który zawsze chętnie pomoże ale nie oczekujcie od tego zapracowanego człowieka, że będzie ślęczał codzie na forum w oczekiwaniu, że trzeba będzie komuś pomóc w swapie. No sorry

Duży wybór części do prelude II i III gen - 603 841 251 wieczorami i w weekendy
-

drajwer - Posty: 6715
- Postawił piw: 4
- Otrzymał piw: 15
- Auto: prelude, legend, civic
- Silnik: B20A7, B20A3, C32A2, D16Y3
gywer napisał(a):tak jak Ty musisz zarobić na auto na części, i potem z tych części musi Ci się inwestycja zwrócić,
nikt tu nie robi kolego auta zeby po tem sprzedac... -chodzi o to ,zeby cieszyc sie z bardzo fajnej przeróbki.. ,ze zrobiłeś to sam... miałeś pomoc z zewnątrz np z forum ..,bo zawsze pomoc jest potrzebna.. ja nie mysle o sprzedaży i o tym ,żeby na tym zarobic... chce sie cieszyc z tego ,że mam auto z bardzo fajnym silnikiem cieszyc sie z jazdy z każdym km zrobionym a teraz to z czego mam sie cieszyc..?? ,ze stoi robota.. ,bo z kilkoma kabelkami sie pier........przez parę ładnych dni.. zamiast motor wsadzac... to szukam pomocy... nie otrzymam jej tu... -to poprosze o pomoc gdzie indziej... a jak to ogarne.. a ogarnę na pewno .. to daję słowo jak ktoś bedzie robił swapa na H22.. to jestem w stanie podzielic sie wiedza... nie bede robił tajemnicy i sie śmiał jak to piszesz....gywer, jeśli ktoś ma ładny ubaw z tego to szczere współczucia...ktoś chyba przygarnął sobie PRAWA AUTORSKIE do tego tematu... nie chce podzielic sie wiedzą.. a sam kiedyś jej szukał... godne pogardy...
[ Dodano: 2010-03-15, 11:58 ]
drajwer napisał(a):Młody to spoko kolega, który zawsze chętnie pomoże ale nie oczekujcie od tego zapracowanego człowieka, że będzie ślęczał codzie na forum w oczekiwaniu, że trzeba będzie komuś pomóc w swapie. No sorry
nie mam nic do MŁODEGO-pomijając fakt ,ze napisałem do niego .. nie raczy odpisac.. a jest na forum cały praktycznie czas... jeśli nie chce pomóc to niech napisze WAL sie albo coś takiego a nie jest taki bezstronny...
-

• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-